Oefentherapie Mensendieck

Als oefentherapeut Mensendieck ben ik een erkend paramedicus en specialist op het gebied van houding en beweging. Ik zie je niet alleen als iemand met een lichamelijke klacht maar als mens in zijn geheel met zijn emoties, psychische problemen, zijn sociale omstandigheden en zijn verleden. Of je nu een kind of een bejaarde bent met een slechte houding, of problemen hebt met bewegen. Of je nu pijn in je rug of nek hebt, een chronische ziekte of aandoening – zoals MS – hebt of zwanger bent.
Als je persoonlijke coach werk ik samen met jou aan de verbetering van je houding en beweging. Het behandelplan wordt op jou afgestemd. Je wordt individueel begeleid en er wordt d.m.v. een oefenprogramma gestreefd naar vermindering van de klachten en het voorkomen van nieuwe klachten. Je leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren en ontdekt zo een optimale manier van bewegen.
Oefentherapie wordt ook toegepast ter voorkoming van klachten die voorkomen bij mensen die bijvoorbeeld hun lichaam zwaar moeten belasten tijdens hun werk, of bij scholieren met een slechte zithouding. De effectiviteit van oefentherapie is wetenschappelijk aangetoond.


Chronische pijn

nov 3, 2018
Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn.Hierdoor kunt u rekenen op een zorg die voor u op maat gesneden is en

Read More »

Schroth 3D Therapie

nov 3, 2018
De Schroth therapie is vrij nieuw in Nederland en is een 3 dimensionale behandelmethode (in 3 vlakken; in de zijwaartse, voor/achterwaartse richting en in een

Read More »