Pauline van Gassel

Dit ben ik…

Mijn naam is Pauline van Gassel, oefentherapeute Mensendieck, Schroth Best Practice therapeut, Master Spiritueel Alchemistisch therapeut, bloesemtherapeut en Reiki Master.

Hoe ben ik die persoon geworden die ik nu ben?
Als kind werd ik geraakt door alle pijn, verdriet en ellende om mij heen. Ik voelde mij vaak ongelukkig door alles wat ik om mij heen zag en voelde. Hierop trok ik mij terug in mijn eigen fantasiewereld, in de natuur en zocht ik mijn heil bij dieren. Daar kon ik mijzelf zijn en voelde ik me veilig. Weg uit die wirwar van emoties en gevoelens om mij heen, waar ik als kind geen weg mee wist.
Een ding wist ik zeker: ik wilde mensen gaan helpen en voor mijzelf en de ander een betere, liefdevollere wereld.
Het streven om mensen te gaan helpen, bracht mij er toe om oefentherapeut Mensendieck te worden.
In die tijd trouwde ik en kreeg ik 3 kinderen, om er uiteindelijk achter te komen dat ik nog steeds niet wist hoe ik met emoties en gevoelens om moest gaan. Dat bereikte een dieptepunt toen mijn man, na 14 jaar knokken, overleed aan kanker (melanoom).
Ik stond met mijn rug tegen de muur en wilde ik mijn gezin bij elkaar houden, dan moest ik aan mijzelf gaan werken.
Dat ben ik met hulp van 2 liefdevolle mensen – Gerda Keijsers en Lia Jans van het Patriciershuis in Neer – gaan doen. Ik kwam er achter dat als ik in staat wilde zijn een ander te helpen, ik eerst mijn weg moest gaan. Het volgen van de basis- en vervolgopleiding spiritueel alchemistische therapie heeft mij veel gebracht. Stukje bij beetje voelde ik mij steeds meer mijzelf worden. Ik leerde zien hoe ieder mens vanuit zijn gewoontepatronen reageert en overleeft. Juist hierdoor kreeg ik niet alleen steeds meer compassie, liefde en begrip voor mijzelf, maar ook voor de ander en besefte ook steeds beter hoe belangrijk het is om vanuit je gevoel te gaan leven en niet alleen vanuit je verstand. Als beiden in balans zijn, gaan ze op een goede manier samenwerken. Dan kan onze wereld een wereld van liefde worden.
Mijn eigen weg heeft mij ook geleerd dat je lichaam aan de bel trekt, als je van je pad afgaat. Als oefentherapeute is het mijn streven om mensen te laten ervaren wat hun lichaam hen wil zeggen. Vaak komt er dan ook een ommekeer in hun klachtenpatroon, want de boodschap van het lichaam is dan begrepen.
Het wil niet altijd zeggen dat 100 % genezing mogelijk is, maar men weet beter met zichzelf en de klacht om te gaan en daardoor wordt de situatie draaglijker.

Ik weet hoe belangrijk het is als iemand er helemaal voor jou wil zijn, je bij de hand pakt en je weer op je pad helpt. Graag wil ik met mijn liefde, levenservaring en kennis een gids zijn op jouw pad. Of dit nu is d.m.v. oefentherapie Mensendieck, als Spiritueel Alchemistisch Therapeut of bloesemtherapeut, individueel of in groepsverband.
Het kan ook een combinatie zijn van verschillende therapie├źn. Voel maar wat bij jou past.

Je kunt mij altijd bellen voor nadere informatie.

Als oefentherapeut Mensendieck heb ik de volgende specialisaties:

 • Oefentherapeutische aanpak bij spanning, stress en burn-out
 • Onderzoek en behandelen van de wervelkolom in 3 dimensionale bewegingspatronen
 • Atonisatie
 • Klinische toepassing van triggerpoint-therapie als hulpmiddel bij oefentherapeutisch handelen
 • Schroth Best Practice; methode om een scoliose 3 dimensionaal te behandelen
 • Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld
 • Behandelen van chronische pijn
 • Cranio-Sacrale aanraking
 • Reiki-Master

Ervaringsgebieden

 • 20 jaar verpleeghuiservaring op zowel neurologisch, orthopedisch als psychogeriatrisch gebied
 • ruime ervaring in het behandelen van rug, nek en hoofdpijnklachten, spanningsklachten, bekkenproblematiek en houdingsafwijkingen bij kinderen en volwassenen (zoals bijvoorbeeld scoliose)
 • Het volgen van de basis, de vervolgopleiding en master spiritueel alchemistische therapie heeft mij veel gebracht (zie persoonlijke groei)
 • Het behandelen van cli├źnten met chronische pijn